EN SON EKLENENLER

recent
Ad Inside Post

Matematik Dersine Çalışırken En Çok Yapılan Hatalar

MATEMATİK DERSİ ÇALIŞIRKEN....!!!


Üfff …. bu matematik çok zor, ne kadar çalışsam da yapamıyorum, olmuyor dediğinizi duyar gibiyim.
Bu derse önyargılı olundukça başarılı olunması imkânsızdır.
Başaramam, yapamam, diye bir şey yok.
 Öncelikle; işlem kabiliyetiniz kuvvetli olmalı. Matematik’te, işlem kabiliyeti çok önemli. Okulda konuyu anladım, ama evde soruları çözemiyorum diye yakınıyorsanız; demek ki işlem kabiliyetiniz yetersiz.

İşlem kabiliyetini geliştirmenin tek yolu, bol örnek soru çözümüdür. 
Ne kadar çok örnek soru çözerseniz; o derece de hızlı yapma oranınız yükselir. Biliyorsunuz gireceğiniz sınavlarda sadece cevabı çözebilmek yeterli değil, zamanla da yarışıyorsunuz. Bu derste önceliğiniz her zaman temel konuları iyice kavramanız.

Bir konuyu iyice anlamadan diğer konuyu öğrenemezsiniz. Dersi derste iyice dinleyip takip etmelisiniz. Bilmediğiniz soruyu, ya da anlamadığınız herhangi bir noktayı öğretmeninize çekinmeden sorun.. Sadece formülleri ezberlemekle de olmaz. Konunun mantığını iyice beyninize yerleştirmelisiniz.

Evde günlük tekrar çalışmaları yapmak şart.. Hatta sizinle yaşıt birkaç arkadaşınızla birlikte çalışın. Çünkü yapılan araştırmalar; yalnız çalışmaktansa, birkaç kişi yapılan çalışmaların daha başarılı olduğunu gösteriyor.

 Soru çözerken dikkat edilecek noktalar; Öncelikle soruyu anlamalısınız. Anlamadıysanız tekrar okuyun. Soruda ne veriliyor? Ne isteniyor? Verilenleri bir kenara not edin. Zihninizde o konunun bilgilerini canlandırdıktan sonra bilginizle soruyu çözebilirsiniz. Peki, bu yöntemleri uygulamamıza rağmen hala yanlış yapıyorsanız; demek ki anlama yeteneğinizi geliştirmeniz gerekir.

 Bunun için de bol, bol kitap okumalısınız. Anlamak, soruyu yarı yarıya çözmek demektir. Ayrıca sınavlarda çıkmış soruların tanımı, çok önemli. Daha önce çıkmış soruları çözmeniz size yardımcı olacaktır. .

Sevgilerle....

Kaynak:blog.milliyet.com.tr
Matematik Dersine Çalışırken En Çok Yapılan Hatalar Reviewed by halis demirci on 20.12.14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by sevimli matematik © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.