EN SON EKLENENLER

recent
Ad Inside Post

MATEMATİĞİ SEVDİRME YÖNTEMLERİ

MATEMATİĞİ SEVDİRME YÖNTEMLERİ
Çocukların hayatında matematik önemli bir yer kaplar, onlar bilsin ya da bilmesin… Küplerden kurdukları binaları dengelerken ya da bir paket krakeri arkadaşı ile eşit olarak paylaşırken matematik bilgilerini kullanırlar. Çocukken matematikle barışık olmalarını sağlamak için en iyi zaman okul öncesi dönemdir, çünkü bu dönemde matematiği sevdirme yöntemleri daha basit,daha somut ve anlaşılır olgular olabilir.

       Çocukların bu yöndeki gelişimlerini desteklemek için onlara , meraklarını giderebilecekleri, neden sonuç ilişkisi kurabilecekleri, çeşitli fikirler öne sürerek tahminlerde bulunabilecekleri fırsatlar verilmeli ve bu yönde eğitim ortamları hazırlanmalıdır. Bu yaşlardaki matematik çalışmaları sayesinde ileriki yıllarda çocuklar matematik alanında daha başarılı olabilir. Özellikle ilkokul yıllarında çocukların matematik korkusu geliştirmemeleri, matematiği sevmeleri, matematik öğreniminden heyecan duymaları, okul öncesi yıllardaki matematik yaşantılarıyla yakından ilgilidir.

       Kaldı ki okul öncesi yıllar birçok matematik kavramının temellerinin kazanıldığı da yıllardır. Bu dönemde çocuklar günlük yaşantılarında matematikle ilgili pek çok temel kavrama başvururlar ve bu kavramları öğrenmeye başlar. Bu dönemde çocuklar miktar, sayılar, toplama ve çıkarma, kümeler, kesirler, geometrik şekillerle ilgili pek çok matematik kavramını öğrenebilir.

Lütfen konu ile ilgili  yorum bırakırsanız memnun olurum..
MATEMATİĞİ SEVDİRME YÖNTEMLERİ Reviewed by halis demirci on 9.11.15 Rating: 5

14 yorum:

  1. Adsız29.4.13

    Kemaleddin farisinin matematiqe weya geoMetriye katkisi nedir? yardımcı olurmusunz?

    YanıtlaSil
  2. Adsız29.4.13

    Kemaleddin farisinin matematiqe weya geoMetriye katkisi nedir? yardımcı olurmusunz?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ''adsız'' elbette yardımcı oluruz öncelikle sayfamızı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Sizinle sahip olduğumuz bilgileri paylaşmaktan mutluluk duyarız.

    YanıtlaSil
  4. Aşağıdaki linke tıklarsanız istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.Size yeterli olacağını düşünüyoruz.Saygılarımızla.Değişik önerileriniz veya beğenip beğenmeme durumlarınızı lütfen yorum yazarak iletirseniz çok memnun oluruz..
    http://matematiksevgilileriyiz.blogspot.com/2013/04/farisi-kemaleddin-ebul-hasen.html#axzz2RsWhjjs5

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız30.4.13

      çok teşekkürler ama daha uzun bir bilgi yokmu?

      Sil
  5. Adsız30.4.13

    çok teşekkürler fakat daha uzun bilgi yok mu?

    YanıtlaSil
  6. Rica ederiz.Sınırlı kaynaklardan bulabileceğiniz bilgi bu kadardır.Öğrenci misiniz acaba? Farisi hakkında çok bilgi yoktur zaten.

    YanıtlaSil
  7. Adsız1.5.13

    evt öğrenciyim, öğretmeninm slayt yapmamı istedi bende o yüzdn bu siteyi tercih ettm belki daha çok bilgi bulurm diye ama nyse sağoln

    YanıtlaSil
  8. İşiniz pek kolay değil şansınıza da hakkında pek bilgi olmayan bir bilim adamımız denk gelmiş size önerebileceğimiz bir şey daha var merkez kütüphanelerde olabilir.

    YanıtlaSil
  9. Adsız1.5.13

    hmm tamam tekrardan sağolun

    YanıtlaSil
  10. Size yardımcı olabileceğimiz başka konu var mıdır?

    YanıtlaSil
  11. Adsız3.5.13

    geometriyi öğrenciler neden yapamaz? bununla ilgili makaleniz varsa paylaşabilirseniz çok iyi olur.

    YanıtlaSil
  12. Size verdiğim şu sayfaya giderseniz geometride başarılı olabilmek için ne yapmak ne yapmamak ,neden yapamayız konusunda istedğiniz bilgilere ulaşacaksınız. http://matematiksevgilileriyiz.blogspot.com/2013/04/biz-genel-olarak-hedefimize-ulasamadgmz.html#axzz2S9oEuADg

    YanıtlaSil
  13. Adsız3.5.13

    bu çok kısa ayrıca daha büyük yaşlara yönelik olmalı dönem ödevim için yetrli değil buna baktm daha önce :/

    YanıtlaSil

All Rights Reserved by sevimli matematik © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.